Huippuyksikön johtaja

karolinska institute logo

Huippuyksikön uutisia

16.11.2016: Syöpäsäätiöiden suurapuraha
Aaltosen tutkimusryhmälle jaettiin Syöpäsäätiöiden kolmivuotinen suurapuraha tutkimushankkeelle Periytyvät ja elämänaikaiset muutokset kolorektaalisyövässä.

8.-9.9.2016: Huippuyksikkökokous
Vuoden 2016 huippuyksikkökokous järjestettiin 8.-9. syyskuuta Hotelli Korpilahdessa, Espoossa.

19.-20.5.2016: Työpaja
Mäkisen ryhmä järjestää Bioinformatics Research and Education Workshop työpajan bioinformatiikan ja laskennallisen biologian tohrorikoulutettaville.

20.5.2016: EU rahoitus
Lauri Aaltonen on saanut ERC Advanced myönnön projektille MYCLASS. Tämä on professori Aaltosen toinen ERC Advanced rahoitus.

1.1.2016: EU rahoitus
Horizon 2020 konsortioprojekti HERCULES, jota koordinoi Sampsa Hautaniemi, alkoi virallisesti 1.1.2016.

1.9.2015: Suomen akatemian myöntöjä
Anna Vähärautio Taipaleen ryhmästä ja Simon Puglisi Mäkisen ryhmästä ovat saaneet akatemiatutkijan rahoituksen, ja Niko Välimäki Aaltosen ryhmästä ja Päivi Pihlajamaa Taipaleen ryhmästä Akatemian tutkijatohtorin rahoituksen.

8.6.2015: Nimityksiä
Jussi Taipale on valittu European Academy of Cancer Sciences jäseneksi.

1.6.2015: Professuuri
Lauri Aaltonen aloittaa vierailevana professorina Karoliinisessa instituutissa.

5.-6.5.2015: Huippuyksikkökokous
Vuoden 2015 kokous pidettiin Majvikissa, Kirkkonummella. Ohjelmaan kuului sekä tieteellisiä esitelmiä että aktiviteettejä, joiden tarkoituksena on edistää ryhmien välistä tiivistä yhteistyötä.

uudet ryhmäläiset

Uusien ryhmänjäsenten esittäytyminen ohjelman aluksi (kuva Esa Pitkänen)

1.5.2015: Oppikirja julkaisu
Mäkisen ryhmä on julkaissut oppikirjan Genome-Scale Algorithm Design.

1.10.2014: Palkinto
Oslon yliopiston Anders Jahre nuoren tutkijan palkinto on myönnetty Sampsa Hautaniemelle erinomaisesta tutkimuksesta systeemibiologian ja syövän alalla.

1.9.2014: Suomen akatemian myöntöjä
Outi Kilpivaara Aaltosen ryhmästä on saanut akatemiatutkijan rahoituksen, ja Alexandru Tomescu Mäkisen ryhmästä ja Biswajyoti Sahu Taipaleen ryhmästä Akatemian tutkijatohtorin rahoituksen.

20.1.2014: Nimityksiä
Mäkisen ryhmän julkaisu on nimetty 10 parhaan julkaisun joukkoon bioinformatiikan alalta vuodelta 2013.

10.-11.10.2013: Huippuyksikkökokous
Vuoden 2013 kokous pidettiin Långvikissa, Kirkkonummella. Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuului sekä tieteellisiä esityksiä että vapaampaa tiede aiheista ohjelmaa, mm. Science Pictionary.

Toinen päivä aloitettiin liikunta-aktiviteeteilla. Lopuksi kuultiin vierailevan puhujan, professori Lassi Päivärinnan luento koskien inverse-ongelmia.

science_pictionary

Ryhmät kisasivat Science Pictionaryn voitosta (kuvan oikeudet Esa Pitkänen).

1.9.2013: Suomen akatemian myöntöjä
Travis Gagie Mäkisen ryhmästä on saanut Akatemian tutkijatohtorin rahoituksen.

1.1.2013: Professuureja
Jussi Taipale ja Sampsa Hautaniemi ovat saaneet professuurit Helsingin yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta.

18.12.2012: Huippuyksikkökokous
Vuoden 2012 kokous pidettiin Korjaamolla. Päivän aikana jokainen ryhmä esitteli projektejaan ja uudet ryhmäjäsenet esittelivät itsensä lyhyesti.

1.9.2012: Suomen akatemian myöntöjä
Pia Vahteristo Aaltosen ryhmästä saanut akatemiatutkijan rahoituksen, ja Simon Puglisi Mäkisen ryhmästä Akatemian tutkijatohtorin rahoituksen.

17.2.2012: Epidemiologin paikka avoinna
Syöpägenetiikan tutkimuksen huippuyksikkö etsii epidemiologia tekemään syövän etiologian tutkimusta huippuyksikölle Suomen Syöpärekisterissä. Hakuilmoitus löytyy täältä. Hakuaika päättyy 16.3.2012.

8.11.2011: Syöpägenetiikan huippuyksikön kick-off
Yksikön kick-off kokous järjestettiin ravintola Sipulissa, jossa jokainen PI esitteli tutkimustaan ja kaikki ryhmien jäsenet esittelivät itsensä.