Etusivu Metsäkartta Metsäpolku Metsäsanasto Testaa taitosi Metsän kasvit Opettajalle

Takaisin tehtävien pääsivulle

Metsän kerrokset –tehtävät

  1. Kuvaile, minkälaisia kasveja kasvaa puukerroksessa. Entä muissa metsän kerroksissa?
  2. Piirrä metsästä kuva, jossa näkyvät kaikki metsän kerrokset. Nimeä eri kerrokset.

Mihin kerrokseen tämä kasvi kuuluu?

  • 1 a) Pohja

    1 b) Kenttä

    1 c) Pensas

    1 d) Puu

  • 2a) Pohja

    2 b) Kenttä

    2 c) Pensas

    2 d) Puu

  • 3 a) Pohja

    3 b) Kenttä

    3 c) Pensas

    3 d) Puu

  • 4 a) Pohja

    4 b) Kenttä

    4 c) Pensas

    4 d) Puu

  • 5 a) Pohja

    5 b) Kenttä

    5 c) Pensas

    5 d) Puu

  • 6 a) Pohja

    6 b) Kenttä

    6 c) Pensas

    6 d) Puu

  • 7 a) Pohja

    7 b) Kenttä

    7 c) Pensas

    7 d) Puu

  • 8 a) Pohja

    8 b) Kenttä

    8 c) Pensas

    8 d) Puu

  • 9 a) Pohja

    9 b) Kenttä

    9 c) Pensas

    9 d) Puu

  • 10 a) Pohja

    10 b) Kenttä

    10 c) Pensas

    10 d) Puu

    Mihin kerrokseen tämä kasvi kuuluu? -tehtävien oikeat vastaukset tästä

    1. d    2. b    3. b    4. c    5. a    6. b    7. b    8. c    9. a    10. d



    1. Metsän kerroksiin kuuluu

    a) pintakerros b) varpukerros c) kenttäkerros

    2. Metsän pohjakerroksessa kasvaa

    a) varpuja b) sammalia c) kääpiä

    3. Pensaskerros löytyy

    a) ainoastaan lehtometsistä b) ainoastaan talousmetsistä

    c) kaikista metsistä

    4. Puukerros vaikuttaa muiden kerrosten kasveihin

    a) varjostamalla b) estämällä niiden juuria imemästä vettä

    c) tuottamalla enemmän siemeniä kuin muiden kerrosten kasvit

    5. Alle kaksimetriset puiden taimet kuuluvat

    a) puukerrokseen b) pensaskerrokseen c) taimikerrokseen

    Katso monivalintatehtävien oikeat vastaukset tästä

    1. c    2. b    3. c    4. a    5. b


    Mene metsään!

    Virtuaalimetsän lisäksi kannattaa tutustua myös ihan oikeisiin metsiin. Voit mennä lähialueesi metsään, oli se sitten pieni kaupunkimetsikkö, luonnonmetsä tai talousmetsä. Mitä kerroksia löydät lähimetsästäsi? Mitä lajeja tunnistat eri kerroksista?