Etusivu Metsäkartta Metsäpolku Metsäsanasto Testaa taitosi Metsän kasvit Opettajalle

Takaisin tehtävien pääsivulle

Metsätyypit –tehtävät

  1. Kerro omin sanoin, miltä näyttää lehdossa? Entä tuoreessa kangasmetsässä ja kuivassa kangasmetsässä?
  2. Mitä yhteistä on kuivan kankaan kasveilla? Entä lehdon?
  3. Vertaile eri metsätyyppejä. Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä löydät?

Mikä metsätyyppi?

  • 1 a) Lehto

    1 b) Kuiva kangasmetsä

    1 c) Tuore kangasmetsä

  • 2 a) Lehto

    2 b) Kuiva kangasmetsä

    2 c) Tuore kangasmetsä

  • 3 a) Lehto

    3 b) Kuiva kangasmetsä

    3 c) Tuore kangasmetsä

  • 4 a) Lehto

    4 b) Kuiva kangasmetsä

    4 c) Tuore kangasmetsä

    Mikä metsätyyppi? -kysymysten oikeat vastaukset tästä

    1. b    2. c    3. c    4. a



    Mihin metsätyyppiin tämä kasvi kuuluu?

  • 1 a) Lehto

    1 b) Kuiva kangasmetsä

    1 c) Tuore kangasmetsä

  • 2 a) Lehto

    2 b) Kuiva kangasmetsä

    2 c) Tuore kangasmetsä

  • 3 a) Lehto

    3 b) Kuiva kangasmetsä

    3 c) Tuore kangasmetsä

  • 4 a) Lehto

    4 b) Kuiva kangasmetsä

    4 c) Tuore kangasmetsä

  • 5 a) Lehto

    5 b) Kuiva kangasmetsä

    5 c) Tuore kangasmetsä

  • 6 a) Lehto

    6 b) Kuiva kangasmetsä

    6 c) Tuore kangasmetsä

  • 7 a) Lehto

    7 b) Kuiva kangasmetsä

    7 c) Tuore kangasmetsä

  • 8 a) Lehto

    8 b) Kuiva kangasmetsä

    8 c) Tuore kangasmetsä

  • 9 a) Lehto

    9 b) Kuiva kangasmetsä

    9 c) Tuore kangasmetsä

  • 10 a) Lehto

    10 b) Kuiva kangasmetsä

    10 c) Tuore kangasmetsä

    Mihin metsätyyppiin tämä kasvi kuuluu? -tehtävien oikeat vastaukset tästä

    1. c    2. b    3. a    4. c    5. b    6. b    7. a    8. a    9. b    10. b



    1. Kasvupaikkatekijöihin kuuluu

    a) siemen b) maaperä c) juuret

    2. Lehdoissa kasvaa paljon

    a) jäkäliä b) marjoja c) lehtipuita

    3. Kuiva kangasmetsä on usein

    a) kuiva ja valoisa b) kuiva ja lämmin c) kuiva ja tuulinen

    4. Tuoreen kankaan pohjakerroksessa kasvaa paljon

    a) katajia b) sammalia c) jäkäliä

    5. Eri metsätyypit erotetaan toisistaan

    a) kasvillisuuden perusteella b) sijainnin perusteella c) eläinten perusteella

    6. Kuusia kasvaa yleisimmin

    a) kuivassa kangasmetsässä b) lehdossa c) tuoreessa kangasmetsässä

    7. Lehtojen maaperä on usein

    a) hiekkainen b) ravinteikas c) kivinen

    8. Kissankäpälä on kuivassa kangasmetsässä

    a) usein esiintyvä kivimuodostelma b) elävä pieni jyrsijä

    c) kasvava ruohovartinen kasvi

    Katso monivalintatehtävien oikeat vastaukset tästä

    1. b    2. c    3. a    4. b    5. a    6. c    7. b    8. c



    Mene metsään!

    Virtuaalimetsän lisäksi kannattaa tutustua myös ihan oikeisiin metsiin. Voit mennä lähialueesi metsään, oli se sitten pieni kaupunkimetsikkö, luonnonmetsä tai talousmetsä. Mihin metsätyyppiin lähimetsäsi mahtaa kuulua? Mitä lähimetsäsi metsätyypille ominaisia lajeja tunnistat?