Etusivu Metsäkartta Metsäpolku Metsäsanasto Testaa taitosi Metsän kasvit Opettajalle

Metsäpolku

Metsä on elinympäristö, samalla tavalla kuin esimerkiksi suo, niitty tai järvi.
Eri elinympäristöissä kasvaa erilaisia kasveja ja elää erilaisia eläimiä. Elinympäristöt erotetaan toisistaan kasvien perusteella: Metsässä kasvaa puita, niityllä taas ruohovartisia kasveja. Ympäristön valoisuus, lämpötila, maaperä ja veden määrä vaikuttavat siihen, minkälaisia kasveja paikalla kasvaa.

Metsät ovat erilaisia eri puolilla maapalloa. Päiväntasaajan lähellä on trooppisia sademetsiä, ja Keski-Euroopassa on lehtimetsiä. Suomi kuuluu suurimmaksi osaksi pohjoisten havumetsien vyöhykkeeseen. Eteläisestä Suomesta löytyy kuitenkin myös lehtimetsiä.

Tällä sivustolla metsäpolku jakautuu neljään haaraan, joiden varrella pääset tutustumaan metsän eri piirteisiin.


Metsä elinympäristönä

Metsä elinympäristönä –polun tarkoituksena on esitellä sinulle erilaisia eliöitä, joita metsässä elää. Pääset myös tarkastelemaan, millä tavoin eliöt toimivat sujuvasti yhdessä toimivassa metsäluonnossa. Tällä polulla pääset tutustumaan myös meidän ihmisten toimintaan metsissä.

Metsän kerrokset

Metsän kerrokset –polulla opit löytämään kaikkien metsien kasvillisuudesta erilaisia kerroksia.

Metsätyypit

Metsätyypit –polku kulkee läpi erilaisten metsätyyppien. Metsiäkin on erilaisia, ja niiden eroihin pääset tutustumaan tällä polulla. 

Metsäluonnon monimuotoisuus

Metsäluonnon monimuotoisuus –polulla pääset ihailemaan elämän kirjoa Suomen metsissä. Tämä polku selvittää, mitä luonnon monimuotoisuus oikein tarkoittaa. Saat myös tietoa siitä, miten metsäluontoamme voidaan suojella.

Ennen kuin lähdet seikkailemaan Metsäpolulle, lue huolella polun kulkuohjeet. Kulkuohjeet aukeavat aina erilliseen ikkunaan ja löydät ne myös kaikilta Metsäpolun sivuilta.