Etusivu Metsäkartta Metsäpolku Metsäsanasto Testaa taitosi Metsän kasvit Opettajalle

Kaikki Virtuaalimetsän kasvilajit

Kuivan kangasmetsän kasvilajit

Tuoreen kangasmetsän kasvilajit

Lehdon kasvilajit

Puukerroksen kasvilajit

Pensaskerroksen kasvilajit

Kenttäkerroksen kasvilajit

Pohjakerroksen kasvilajit

Metsän kasvit

Kuinka monta metsän kasvia tunnistat? Tämän sivun kautta pääset kohentamaan lajintuntemustaitojasi.
Kun olet tutustunut Virtuaalimetsän esittelemiin kasveihin, tunnistat ainakin 30 metsien kasvilajia!

Virtuaalimetsässä kasveja esitellään yhteensä 30 lajia. Voit halutessasi opiskella kaikki lajit kerralla, jolloin valitset vasemmalla olevista linkeistä Kaikki Virtuaalimetsän kasvilajit. Voit myös käydä lajit läpi luokiteltuina eri ryhmiin: aluksi voit tutustua kuivan kangasmetsän lajeihin, sitten tuoreen kangasmetsän ja lopuksi lehdon. Tai sitten voit käydä lajit lävitse metsän kerrosten mukaan!

Virtuaalimetsän kasveja pääset opiskelemaan Helsingin yliopiston Pinkka-sivuilla, jotka on suunniteltu juuri kasvilajintuntemusta varten! Kun siirryt linkin avulla kasvien opiskelusivulle, tulevat sinulle näkyviin kaikki valitsemaasi ryhmään kuuluvat kasvit. Pinkkasivulla kasvit on luokiteltu aina ryhmiin jäkälät, sammalet, sanikkaiset, paljassiemeniset ja koppisiemeniset. Nämä ovat kasvitieteellisiä ryhmiä, joiden nimistä sinun ei tarvitse välittää. Klikkaamalla ylhäällä olevaa ryhmän nimeä, saat näkyviin kaikki siihen ryhmään kuuluvat kasvit. Muista käydä läpi kaikki yläpalkin kasviryhmät!

Kun Pinkan sivulla klikkaat jotakin kasvia, tulee näkyviin juuri sen kasvin tietosivu. Tällä tietosivulla on useampia kuvia kasvista, sekä tekstiä, jossa kerrotaan kasvin ominaisuuksista. Luet teksti huolella, ja katsele tarkkaan kaikkia kuvia, jotta varmasti huomaat kaikki kasvin tuntomerkit! Muista kiinnittää huomiota kasvin lehtiin, varteen ja kukkiin.

Kun sinusta tuntuu siltä, että tunnistat kasvit jo aika hyvin, voit alkaa prepata taitojasi. Kaikki kasvit yhtä aikaa näyttävän sivun yläreunassa on Preppaus –linkki. Tätä painamalla pääset testaamaan taitojasi!
Saat kuvan kasvista, ja sinun tulisi kirjoittaa kasvin nimi annettuun kenttään. Tieteellistä nimeä ei tarvitse osata, suomenkielinen riittää vallan mainiosti. Paina sitten Vastaa –nappia, ja kone kertoo, osuitko oikeaan. Kun haluat ruudulle uuden lajin, paina Seuraava –nappia.