Etusivu Metsäkartta Metsäpolku Metsäsanasto Testaa taitosi Metsän kasvit Opettajalle

Kulkuohjeet Metsäpolulle

Metsäpolku on tietosivusto Suomen metsistä. Polku haarautuu neljään eri haaraan, Metsä elinympäristönä, Metsätyypit, Metsän kerrokset ja Metsäluonnon monimuotoisuus. Voit käydä läpi yhden poluista, tai vaikka kaikki! Lue sivujen tekstit läpi huolellisesti, ja kiinnitä huomiotasi myös kuviin! Metsäpolun sivuilla olevat pienet kuvat saat näkymään isompina, kun viet hiiren kuvan päälle.

Kun lähdet seikkailmaan jollekin poluista, aukeaa vasemman puoleiselle palstalle kartta polustasi. Kartan pisteet ovat tietosivuja, ja niiden välillä kulkevat polut näyttävät, missä järjestyksessä sivut kannattaa käydä läpi. Kun viet hiiren pisteen päälle, näet sen sivun otsikon. Klikkaamalla pistettä pääset kyseiselle sivulle. Uudet sivut näkyvät kartassa vihreinä, ja vierailtuasi sivulla piste muuttuu ruskeaksi.

Joiltakin sivuilta on Lue lisää! –linkkejä. Nämä sivut eivät näy metsäpolun kartassa, eikä niitä ole pakko lukea ymmärtääkseen metsäpolun asian. Lue lisää! -sivut selittävät tarkemmin ja syvemmin käsillä olevaa asiaa.

Muista myös, että Virtuaalimetsässä on metsäsanasto, jonka voit avata sivun yläreunassa olevasta valikosta. Metsäsanasto aukeaa omalle välilehdelleen, ja voit pitää sitä auki vaikka koko ajan. Voit aina tarvittaessa tarkistaa vieraiden sanojen merkityksen metsäsanastosta.

Polkujen varrella on Pohdi! –kysymyksiä, joiden myötä pääset hieromaan harmaita aivosolujasi erilaisten ongelmien parissa. Pohdi! –kysymyksiin sinun ei välttämättä tarvitse kirjoittaa vastauksia ylös, tärkeintä on että mietit niitä omassa pääkopassasi!

Jokaisen polun päätteeksi pääset itsearviointisivulle, joka näkyy kartassa punaisena pisteenä. Tällä sivulla pääset miettimään omaa oppimisistasi. Vastaa sivuilla oleviin kysymyksiin, ne antavat sinulle vihjeitä siitä, kuinka hyvin olet polkusi suorittanut!