Etusivu Metsäkartta Metsäpolku Metsäsanasto Testaa taitosi Metsän kasvit Opettajalle

Virtuaalimetsän kuvien tekijänoikeudet

Kuvat ovat vapaasti käytettävissä yksityisiin opetus- ja oppimis-tarkoituksiin, kunhan tekijänoikeuksien haltija mainitaan.

Kuvien kaupallinen käyttö ja levitys ilman tekijän-oikeuksien haltijan lupaa on kielletty.

Virtuaalimetsän kuvien tekijänoikeuksien haltijan tiedot ilmestyvät ruudulle, kun pidät hiirtä paikallaan kuvan päällä.
Suositeltavat selaimet

Virtuaalimetsää suositellaan käytettäväksi ensisijaisesti Mozilla Firefox 3 -selaimella. Sivuston toimivuus on testattu myös Internet Explorer 7 -selaimella.

Tervetuloa Virtuaalimetsään!

Virtuaalimetsä tuo metsän tietokoneelle. Virtuaalimetsän polkuja samoillessasi pääset tutustumaan suomalaisiin metsiin ja siihen, kuinka metsäluonto toimii. Polulla törmäät erilaisiin kasvi- ja eläinlajeihin ja pääset näkemään, kuinka ihminen vaikuttaa metsiin. Saat myös kurkistuksen Suomen eri metsätyyppeihin ja metsien monimuotoisuuteen. Polun varrelta löytyy myös metsien harvinaisempia kasveja ja eläimiä, joihin ei kovin helposti lähiluonnossa törmää.

Virtuaalimetsässä on kuusi eri osaa:

Metsäpolku –osassa on tietoa metsistä. Täällä pääset opiskelemaan metsiin liittyviä asioita. Linkkejä pitkin voit kulkea sivustolta toiselle omaa tahtiasi ja reittiäsi. Metsäpolku haarautuu neljäksi eri poluksi, joiden aiheina ovat Metsä elinympäristönä, Metsätyypit, Metsän kerrokset ja Metsäluonnon monimuotoisuus.

Metsäkartta –osassa on miellekarttoja metsistä. Niitä voit käyttää apunasi ennen Virtuaalimetsään sukeltamista, palauttaaksesi mieleesi jo tietämiäsi asioita metsästä. Voit myös jälkikäteen kerätä ajatuksia yhteen metsäkartan avulla. Täällä pääset myös tekemään metsäaiheisia käsitekarttoja.

Testaa taitosi –osasta löytyy tehtäviä, joita voit tehdä tutustuttuasi opetussivuihin.

Metsäsanasto –osassa on aakkosjärjestyksessä selitetty kaikki metsiin liittyvät sanat, joita Virtuaalimetsässä käytetään. Metsäsanasto avautuu erilliseen ikkunaan, joten voit pitää sitä vaikka koko ajan taustalla auki, ja aina tarvittaessa tarkistaa vieraan sanan merkityksen!

Metsän kasvit –osa on tarkoitettu metsien kasvilajien opiskeluun. Tässä osassa pääset tutustumaan metsien kasvilajeihin, ja voit prepata omaa lajintuntemustaitoasi!

Opettajalle –osassa on opettajille suunnattua tietoa Virtuaalimetsästä oppimisympäristönä.