Perustutkintoasiat:

alumni

Anna-Liisa Laineelle For Women in Science -apuraha

Anna-Liisa_Laine

Akatemiatutkija ja evoluutiobiologi Anna-Liisa Laine on saanut L'Oréal Finland Oy:n ja Suomen UNESCO-toimikunnan 15 000 euron apurahan. Apuraha jaetaan joka toinen vuosi tukemaan biotieteiden parissa työskentelevää, itsenäisen tutkimusuransa alkuvaiheessa olevaa alle 41-vuotiasta naistutkijaa.

Anna-Liisa Laine tutkii Ahvenanmaan kedoilla kasvavan heinäratamon ja sitä infektoivan härmäsienen kehitystä. Tutkimustulokset valaisevat kasvitautien esiintymisen syitä ja taudinaiheutuskyvyn vaihtelua.

– Laineen tutkijanura on hyvin vakuuttava. Hän on ehtinyt tehdä tutkimustyötä Australiassa ja USA:ssa ja Laineen tutkijaryhmä on mukana Suomen Akatemian huippuyksikössä. Laine on noteerattu myös myöntämällä hänelle ERC Starting Grant -apuraha, jolla tuetaan lahjakkaita nuoria tutkijoita. Tutkijana Laineelle ominaista on omalinjaisuus ja itsenäisyys, sanoo For Women in Science -juryn puheenjohtaja, professori Maija-Riitta Taskinen.

For Women in Science -apurahoja on myönnetty vuodesta 2006 alkaen.

Aiemmat apurahan saajat ovat:
2006 Iiris Hovatta, ihmisen ahdistuneisuushäiriöiden genetiikka
2006 Noora Kotaja, miehen sukusolujen erilaistuminen ja hedelmällisyys sekä niitä säätelevät mekanismit
2006 Tatiana Petrova, paksusuolen syövän synty
2008 Johanna Ivaska, syövän eteneminen