Erilliset erityisopettajan opinnot

Tervetuloa opiskelemaan!

Erillisten erityisopettajan opintojen (60 op) tavoitteena on antaa ammatilliset valmiudet ja muodollinen kelpoisuus erityisopetuksen tehtäviin, erityisesti perus- ja esiopetuksessa sekä varhaiskasvatuksessa.

Kelpoisuudet määräytyvät suoritetun perustutkinnon ja muun opettajankelpoisuuden mukaan. Henkilö, joka on kelpoinen antamaan luokanopetusta, saa erilliset erityisopettajan opinnot suoritettuaan kelpoisuuden antaa sekä luokkamuotoista että osa-aikaista erityisopetusta. Aineenopettaja tai muun ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut saa kelpoisuuden antaa osa-aikaista eli laaja-alaista erityisopetusta. Lastentarhanopettaja saa varhaiskasvatuksen erityisopettajan (erityislastentarhanopettajan) kelpoisuuden.

Koulutus on suomenkielinen.

Tiedot hakemisesta ja hakukelpoisuuksista löytyvät oikean palstan linkkien kautta. Kaikki hakutiedot ovat myös koottuna tulostettavaan hakuesitteeseen (pdf-tiedosto). Esitteen lukemiseen ja tulostamiseen tarvitaan Adoben Reader-ohjelma tai jokin muu pdf-tiedostoja avaava ohjelma. Useimmista tietokoneista tämä ohjelma nykyisin löytyy valmiina, mutta sen voi tarvittaessa asentaa koneeseen imaiseksi Adoben verkkosivuilta.

Tiedustelut ja neuvonta

Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan kanslian opintoasiat,
opintoneuvojat:
sähköpostitse kaytt-neuvonta(at)helsinki.fi
puhelimitse 02941 20509 tai 02941 20510.
käyntiosoite: Siltavuorenpenger 5 A, Minerva-talon 2. kerros (uusi puoli), huone 214.

Erillisten erityisopettajan opintojen valintasihteeri 19.1.2015 alkaen:
sähköpostitse eo-valinnat@helsinki.fi
puhelimitse 02941 20569 tai 050 317 5549.
käyntiosoite: Siltavuorenpenger 5 A, Minerva-talon 2. kerros (uusi puoli), huone 221.