Opintoneuvonta

Perustietoa yliopistosta

Mikäli haluat käyttäytymistieteellisen tiedekunnan koulutuksia tai opinto-oikeuksia koskevaa yleistä opintoneuvontaa, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen kaytt-neuvonta(at)helsinki.fi. Kysymykset voivat liittyä mm. opiskelijavalintaan ja opinto-oikeuksiin, samoin tutkinnon suorittamiseen ja tutkintorakenteeseen.

Todistuspyyntöjä käsittelevät opintosihteerit.
Opintosihteerien vastaanottoajat:
- Todistuspyyntöjen jättö lukukausien aikana: ti ja to klo 12-14 sekä ke klo 14-16
- Valmiiden todistusten nouto maanantaisin klo 13-15
- Kesä- ja elokuussa avoinna ma-to klo 10-12.
- Heinäkuussa toimisto on suljettu.

Sähköposti kaytt-todistukset(at)helsinki.fi (ilmoitathan opiskelijanumerosi)
Puhelin 02941 20507 tai 02941 20508.

Poikkeukset opintosihteerien vastaanottoajoissa:
-

Käyntiosoite: Siltavuorenpenger 5 A, K1. kerros (Minerva-talon uusi puoli). Postiosoite on PL 9 (Siltavuorenpenger 5 A),
00014 Helsingin yliopisto.

Myös opintoasiainpäällikkö, opintoasiainkoordinaattorit ja kansainvälisten asioiden suunnittelija neuvovat opintoasioissa.
Vastaanotot sopimuksen mukaan.

Oman koulutuksen opinnoista, kuten kursseille ja tentteihin ilmoittautumisesta ja opintojen rekisteröinneistä saa neuvoa oman koulutuksen toimistosta. Amanuenssit hoitavat oman pääaineen/koulutuksen ohjausta sekä opintojärjestelyihin ja oman pääaineen/koulutuksen opintojen korvaavuusasioihin liittyviä tehtäviä.

Yliopiston opiskelijaneuvonta

Yleinen, koko yliopistoa koskeva opiskelijaneuvonta kuuluu Helsingin yliopiston opiskelijapalveluiden alaiseen opiskelijaneuvontaan. Käyntiosoite on Fabianinkatu 33 (yliopiston päärakennus), 1. kerros.

Opiskelijaneuvonta antaa myös opintotukineuvontaa, ja ottaa vastaan opintotukihakemuksia. Opiskelijaneuvonnassa on myös erityisneuvontapalveluja, kuten vammaisten opiskelijoiden neuvonta, ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden neuvonta ja tietopalvelu.

Yliopiston opintopsykologit

Opintopsykologit tarjoavat ohjausta Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille, jotka kaipaavat tukea opiskelutaitoihin, motivaatioon, ajankäyttöön, jaksamiseen tai tutkielmien tekoon liittyvissä kysymyksissä.

Kirjaston neuvonta ja tietotekniikan tuki