Helsingin yliopisto tietotekniikkaosasto

käyttöluvat

Tämän palvelun käyttöön tarvitset voimassaolevan käyttöluvan lisäksi erillisen valtuutuksen. Käyttö ilman voimassaolevaa valtuutusta on kielletty.

Kyselyt:

Suosituksia

Tee tästä sivusta kirjanmerkki/suosikki selaimeesi!

Lupatyökaluja käytetään KONE-sovelluksen avulla. KONE on LOHJU-projektin työkalusovellusten ajoympäristö tai latauskehys, jossa kaikki projektin tuottamat lupatyökalut toimivat. KONE käynnistetään yllä olevan valikon 'Lupatyökaluja'-napista.

KONE ei ole tavanomainen webisivusto, vaan käyttölupia käsitteleville henkilöille tarkoitettu työkalu. Tästä syystä sitä tulee käyttää omalla erityisesti tätä tarkoitusta varten asennetulla selaimella. Tällöin KONEen oma logiikka tulee nopeammin tutuksi ja se on helpompi hahmottaa erillisenä työkaluna.

KONEtta suositellaan käytettäväksi vain HTML-standardeja hyvin tukevilla selaimilla. Tälläisiä ovat yleensä selainten viimeisimmät versiot.

Selaimen on tuettava javascriptiä. Javascript-tuki on kytkettävä päälle, koska kenttien alustava tarkistus suoritetaan javascript-funktioilla. Samoin lomakedatan lähettäminen palvelimelle edellyttää toimivaa javascriptiä.

Selaimen on myös tuettava kehyksiä. KONEen näppäimet ja sovelluslista ovat erillisessä kehyksessä, etteivät nämä vieri kuvaruudun reunan taakse näkymättömiin, kun valitun lupasovelluksen lomaketta vieritetään ruudulla. Järjestelyllä varmistetaan tärkeiden avustus- ja lopetus-painikkeiden näkyvyys kaikissa tilanteissa.

Alkuun