Yliopiston etusivulle Suomeksi På svenska In English
Helsingin yliopisto Tähtitieteen laitos
 
Observatorion kirjasto
Tietoa kirjastosta:
Yhteystiedot:
Observatorion kirjasto
Tähtitorninmäki (PL 14)
00014 Helsingin yliopisto
puh. (09) 1912 2940
fax (09) 1912 2952
astro-library@helsinki.fi

 

 

Observatorion kirjaston muutto

Tiedote 18.11.2009

Tähtitieteen laitoksen kirjasto yhdistetään 1.1.2010 Kumpulan tiedekirjastoon.

Aktiivikäytössä olevan aineiston käsittely Kumpulaan siirtoa varten on käynnissä. Siirtotyöt on aloitettu matematiikan ja fysiikan kirjoista (käytävän hyllyt) jonka jälkeen käsittelyvuoroon tulevat varsinaisessa kirjastohuoneessa sijaitsevat tähtitieteen kirjat.

Käsittelyssä oleva aineisto ei valitettavasti ole asiakaskäytössä. Siirron yhteydessä teosten sijaintitiedot päivitetään Helkan kirjastotietokantaan. On mahdollista että teos, joka Helkan mukaan on Kumpulan tiedekirjastossa, ei löydykään vielä hyllystä, vaan siirto on kesken. Pahoittelemme viiveestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Isoin osa aktiivikokoelmasta siirretään Kumpulaan viikolla 50, ja sen pitäisi tulla nopeasti käytettäväksi. Aktiivikokoelmien siirrot pyritään saamaan päätökseen vuoden loppuun mennessä, jotta aineistot olisivat mahdollisimman pian Kumpulaan siirtyneiden tutkijoiden ja opiskelijoiden käytössä.

Lainat

Mikäli sinulla on lainassa tähtieteen laitoksen kirjaston kirjoja, voit jatkaa niiden lainausta. Kirjat on kuitenkin tuotava käsiteltäväksi viivakooditarran ym. vaihtoa varten joko Kumpulan tiedekirjastoon tai Observatoriolle.

Poistot

Kokoelmissa on jonkin verran päällekkäisyyttä, ja osa kirjoista poistetaan sen vuoksi kokoelmista.

Mikäli lainassa oleva kirja on menossa poistoon, sen voi halutessaan pitää kunhan teos on poistettu kokoelmista.

Lisätietoa kokoelmien siirrosta antaa Observatorion kirjastossa kirjastonhoitaja Eva Isaksson sähköpostitse osoitteella eisaksso@cc.helsinki.fi

Kumpulan tiedekirjasto on avoinna ma-pe kello 9-18. Aukiolon poikkeukset ja yhteystiedot löytyvät kirjaston kotisivulta. Tervetuloa!