Alumnföreningens program

Här kan du läsa programmet för hela året 2015

 

Må 9.5. kl. 17-19 Litteraturcirkel

Litteraturcirkeln besöker förlaget WSOY. Anmäl dig till här »

Bild: Cata Portin

On 11.5. kl. 19 Sånger vid randen av ett grått hav

En tragikomedi om en liten by vid Östersjöns kust, som hamnar ut för en naturkatastrof. Den svenska översättningen av Pipsa Lonkas prisbelönta pjäs är regisserad för Svenska Teatern av Janne Reinikainen. Vi samlas för förhandsprogram innan föreställningen kl. 17.30. Ingång från Skillnaden.

Anmäl dig här »

För möjliga förändringar i programmet vill vi att alla anmäler sig.

Kustborna får besked om en stundande tvångsevakuering till shoppingcentret Happiness i närmaste stad. Hur länge kan man fortsätta sin gympa medan vattnet sipprar in genom golvspringorna? Vad händer åt alla dem som vägrar flytta då kommunalarbetaren Tiitinen anländer med sin minibuss? Tillåter de katter på förläggningen?

Regissören Janne Reinikainen skapar en spännande multimedial föreställning av Lonkas tragikomiska berättelser om ett samhälle som står inför en enorm naturkatastrof. Bybornas förehavanden innan havet till slut väller in ackompanjeras av skådespelaren och musikern Oskar Silén

Text: Pipsa Lonka | Regi: Janne Reinikainen | I rollerna: Mikael Andersson, Thomas Backlund, Max Forsman, Celia Hakala, Sophia Heikkilä, Joonas Heikkinen, Nina Hukkinen, Sue Lemström, Johanna af Schultén, Oskar Silén ja Mitja Sirén.

Vi har reserverat 100 biljetter för alumnerna. Lös själv ut biljetterna senast 19.4.2016 i Svenska Teatern biljettförsäljning. Biljetter 30 € (norm. 35 €). Bokningen är gjord på namnet Helsingfors universitets alumnförening. Biljettförsäljningen har öppet vardagar 10-18, lö 12-18 och en timme innan föreställningen. Tel. +358 (0)9 6162 1411.


Vårens alumnresa: La Douceur de Provence 19.–24.5.2016

Medlemmarna i Alumnföreningen vid Helsingfors universitet gör en resa till Vaucluse, det 84:e departementet i Frankrike.

En lättsam sydfransk livsstil kombinerat med ett varmt och soligt klimat gör det ljuva (la douce) Provence till ett utmärkt resmål för vinprovningar, kulinära upplevelser och nya bekantskaper. Under fem dagar hinner vi uppleva, se på och smaka av mycket av det bästa regionen har att erbjuda. Provence storartade kulturmiljöer och det sydfranska köket är en kombination, som hänför även den mest erfarna kulturresenären.

För vinintresserade erbjuder resan ett tillfälle att bekanta sig med viner från södra Côte du Rhone och AOC Luberon området. Variationen mellan vinerna går från högklassiga vardagsviner till dignitära chateau-viner. Under resan besöker vi konstmuseet le Petit Palais i Avignon, som har en av Europas bästa samlingar av italiensk medeltida- och renässanskonst. Vi kommer även att uppleva söndagsmarknaden i l’Isle-sur-la-Sorgue som specialiserat sig på antikföremål.

Utöver detta bekantar vi oss med lavendelproduktionen i Coustellet, samt med orterna Roussillon, Apt, Arles och Camarque.

Se resans broschyr här »

Ons 18.5. kl. 12 AlumnGolf 2016

AlumnGolf 2016 spelas i Tali, i form av personligt spel som poängbogey med fulla handicap, och form av lagspel som bästboll i lag av två spelare. Vid anmälan ser du också vilka andra som är på väg till spelet. I evenemanget deltar aktiva spelar för föreningen och universitetets ledning.

Plats: Helsingfors Golf Klubb, Tali gård (Taliallén 12).

Anmäl dig här »


Marianna Shirinyan (Foto: Wolf Dieter Grabner)

Fre 20.5. kl. 19 Kulturträff:
Vierailla mailla (HSO)

Marianna Shirinyan spelar Ravels pianokonsert för vänster hand. Kulturträffen för alumnerna till Musikhuset och en resa via Italien och Amerika till Frankrike, i form av Ravels, Berliozis och Chaussons toner. HSO leds av Marc Soustrot, med solisten Marianna Shirinyan. För alumnerna finns 100 biljetter reserverade.

Se mer och anmäl dig här »

To 2.6. kl. 17 Maritim eftermiddag

Kom och dela med dig av dina båtlivserfarenheter och sjömanshistorier i gott akademiskt sällskap mitt i Helsingfors, på Nyländska Jaktklubbens terrass. Vi samlas för att diskutera den kommande sommaren, vinden, solen och vädrets inverkan på färdplaner.

Professor i hållbar utveckling, Kristina Lindström, föreläser på svenska om hållbar utveckling, nuläge och framtidsvisioner, och berättar om tvåspråkighetsprogrammet  vid uni.

Plats: NJK Blekholmen. Transporten till Blekhomen går med förbindelsebåten som startar intill Olympiaterminalen. Förbindelsebåten går med ca 20 minuters mellanrum.

Änmal dig här »


Må 12.9. Den teologiska forskningens dag & teologernas alumndag

I programmet står presentationer av aktuell teologisk forskning, korta föreläsningar och diskussion. Även teologiska vetenskapliga samfund deltar: Diakonian tutkimuksen seura, Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura, Suomen Eksegeettinen Seura, Finska kyrkohistoriska samfundet och Teologisk Tidskrift.

Plats: Huvudbyggnadens lilla festsal (Fabiansgatan 33). Utförligare information om dagens program kommer under början av året att publiceras på teologiska fakultetens webbplats: www.helsinki.fi/teol/tdk.Alumnkryssning från S:t Petersburg till Moskva 23.9.–1.10.2016

Kom med på en spännande resa från S:t Petersburg till Moskva 23.9-1.10.2016. Kryssningen går längs med floden Neva, Svir och Volga och sjöarna Ladoga och Onega. Vi får uppleva
natursköna områden, lokala byar och flera kulturhistoriskt viktiga platser samt miljonstäderna S:t Petersburg och Moskva.

M/S Volga Dream har satt en ny standard för kryssningsfartyg på de ryska floderna och erbjuder alla tänkbara bekvämligheter. Här finns 58 lyxigt inredda hytter och utomordentligt kök. Med på resan kommer två rysslandsexperter som ger oss inblick i Rysslands historia och hur livet gestaltar sig där idag:

Årets alumn 2015 SVM Marja Manninen, korrespondent för Rundradion i Moskva talar om hur det är att arbeta som korrespondent i Ryssland, om Rysslands politiska och ekonomiska status och om de ryska människorna: vad är sant, vad är fiktion?

Den andra sakkunniga på resan är den finska politikern SVM Pär Stenbeck som talar om personliga minnen från sina resor till Ryssland samt om utvalda ryska författare och Rysslands stormakts ideal.                

Earlybird-priserna är i kraft tills 15.12.2015. Bokningar och förfrågningar i första hand per e-post till resebyrån Axtours: alumni@axtours.ax, eller per telefon 018-512 17.

Se resans broschyr här »

 

Fre 21.10. kl. 18 Alumnfest

Kom och ha det roligt – fira alumnskapet tillsammans med oss. I festens program ingår bl.a. tal av universitetets ledning och utnämnandet av Årets Alumn. Mörk kostym.

Plats: Festlokalen bekräftas under våren.

Ons 9.11. kl. 17 Alumnföreningens årsmöte

Materialet i anknytning finns för påseende på föreningens webbplats och kansli.

Plats: Möteslokalen bekräftas under våren. Anmälningar via föreningens webbplats eller kansli.


Alumnresa till Nya Zeeland 5.–24.1.2017

Alumnkryssningen till Nya Zeeland 5.-24.1.2017 bjuder på en mängd olikartade upplevelser. Kryssningsfartyget på resan är MS Caledonian Sky.

Nya Zeeland uppfattas som ett av världens mest hänförande platser. De slående bergslandskapen bekanta från Sagan om Ringen trilogin visar bara en sida av den varierande naturen i Nya Zeeland. Här finns en enorm variation av landskap. Allt från dramatiska vulkaner och stora skärgårdsområden till vackra stränder och storslagna skogar för att inte tala om den urgamla Maori kulturen och de moderna storstäderna. Se den aktuella dokumentären om Nya Zeeland på YLE Arena.

Bokningar och förfrågningar redan innan 20.12.2015 per e-post till resebyrån Axtours: alumni@axtours.ax, eller per telefon 018-512 17.

Se resans broschyr här »

 

OBS!

Anmälan bör göras till alla tillställningar i fall inte annat förfarande uppges i programmet. Det lönar sig att anmäla sig i god tid eftersom antalet deltagande är begränsat. Anmälningar per e-post till alumnforeningen@helsinki.fi eller per telefon på 029 412 4494.


Här kan du läsa programmet för 2015

Utöver de gemnsamma programmen ordnar föreningens grupper som Kristinas vänner och Alumnföreningens Kouvolaklubb program för alumnerna.


KontaktuppgifterAlumnkontoret

telefon 029 412 4494
alumnforeningen@helsinki.fi

Porthania, 2. vån., rum 228, Univeristetsgatan 3.

Postadress:
Alumnföreningen vid Helsingfors universitet, PL 4, Universitetsgatan 3, 00014 Helsingfors universitet

Verksamhetsledare
Pia Österman

Alumnsekreterare
Jenny Österman

Registeransvarig
Mahmoud Aboualy

Kommunikationsdesigner, community manager
Juulia Juutilainen

Informatör
Johanna Mäenpää

Kampanjansvarig
Johan Pyy