Alumnföreningens program

Här kan du läsa programmet för hela året 2015

On 3.6 kl. 17 Maritim eftermiddag

Vi träffas för att diskutera den kommande sommaren, vinden, solen och segling. Vi får besöka den i Finland unika nyrenoverade 12 mr tävlimgssegelbåten Blue Marlin från 1937.

Kom med och dela dina erfarenheter av båtliv och andra sjömanshistorier i gott akademiskt sällskap på segelföreningen NJK:s nya terrass i centrum av Helsingfors.

Anmäl dig med här»

Klockan 17.30 presenterar Leif Strandström för oss det historiska NJK klubbhuset, som byggdes 1900. Den vackra paviljongen på Blekholmen är arkitekterna Estlanders & Zettergrens handstil. Plats: NJK, Blekholmen För att komma till Blekolmen tar man förbindelsebåten från bryggan bakom Olympia terminalen mot Brunnsparken. Båten går med ca 20 min mellanrum. Förbindelsebåtens tidtabell här.

To 28.5 kl. 17 Nationernas storsits på Senatstorget

Storsitsen på Senatstorget med flera hundra deltagare är en stor fest vid sittande bord med mångsidigt kulturprogram, tal och allsång och ordnas nu för andra gången. Sitsen är en traditionell akademisk fest och denna gång festar studentföreningarna, företrädare för Helsingfors stad, universitets personal och helsingforsare tillsammans. Alla är välkomna att delta i sången och dansen som avslutar festen. Ta med studentmössan! Plats: Senatstorget

To 20.8 kl. 16.30 Tankehörnan: Fyra hörn - Temat bekräftas senare

Plats: Tankehörnan Porthania, gatuplan, Universitetsgatan 3. Fritt inträde. Ingen anmälan. Närmare information här.

Må 31.8 - lö 5.9 Thinkfest - en stadsfestival om tänkande och vetenskap

Stadsfestivalen Thinkfest presenterar vetenskap i ett nytt format. Festivalen inbjuder allmänheten att medverka och uppleva vetenskapens dragningskraft. Ta ett bad i Vetenskapsbastun, lär dig något nytt i Gör-det-själv-universitetet, låt dig överraskas av vetenskapen på nya platser. På Thinkfest är vetenskapen en upplevelse. Temat för Thinkfest 2015 är: Det globala Helsingfors.

Alumnseglats i den Kroatiska skärgården 19.–26.9 2015

God mat, lokal kultur, gott sällskap och högklassig segling för alumner som uppskattar en bekymmerslös tillvaro. För att få ihop angenema båtlag ringer vi upp alla anmälda och frågar efter era föväntningar. Båtens storlek ger resenärerna tillräckligt med privat utrymme – samt egna hytter med badrum och stora gemensamma sällskapsutrymmen. Kontakta oss gärna för mer information. Du kan även sätta ihop ett eget båtlag av dina vänner och bekanta - ring oss så ordnar vi det. Läs mera här och kom med!

Donau 2.-9.10 2015

Höstens alumnresa har som tema musik och historia. Under musikaftnar ombord får vi lyssna till sopranen Camilla Nylund som uppträder tillsammans med maken tenoren Anton Saris. Camilla Nylund, den finländska operasångerskan som har hela världen som sitt arbetsfält, förlänades 2013 Pro Finlandia-medaljen. Läs mera på sidan om alumnresor.

To 15.10 kl. 16.30 Tankehörnan: Fyra hörn - Temat bekräftas senare

Plats: Tankehörnan Porthania, gatuplan, Universitetsgatan 3. Fritt inträde. Ingen anmälan. Närmare information här.

To 3.12 kl. 16.30 Tankehörnan: Fyra hörn - Temat bekräftas senare

Plats: Tankehörnan Porthania, gatuplan, Universitetsgatan 3. Fritt inträde. Ingen anmälan. Närmare information här.

Fr 4.12 kl. 17 Alumnföreningens stadgeenliga årsmöte

Exakt för 25 år sedan (4.2.1990) grundlades Alumnföreningen.
Jubileet till ära arrangeras föreningens stadgeenliga årsmöte samma datum och på samma plats.

Materialet till årsmötet finns att läsa på föreningens hemsida. Ge dina kommentarer gällande föreragningslistan och materialet i god tid innan mötet till kontoret. Efter mötet fri samvaro. Plats: Universitetets lilla festsal, Fabiansgatan 33. Anmäl dig här.

 

OBS!

Anmälan bör göras till alla tillställningar i fall inte annat förfarande uppges i programmet. Det lönar sig att anmäla sig i god tid eftersom antalet deltagande är begränsat. Anmälningar per e-post till alumnforeningen@helsinki.fi eller per telefon på 029 412 4494.


Här kan du läsa programmet för 2014

Utöver de gemnsamma programmen ordnar föreningens grupper som Kristinas vänner och Alumnföreningens Kouvolaklubb program för alumnerna.


KontaktuppgifterAlumnkontoret

Verksamhetsledare
Pia Österman

Alumnsekreterare
Jenny Österman

Arbetspraktikant
Mahmoud Aboualy

Helsingfors universitets huvudbyggnad, 2. vån., rum 2046

Ingång antingen via Fabiansgatan 33 (nya sidan) eller Unionsgatan 34 (gamla sidan)

Postadress:
Alumnföreningen vid Helsingfors universitet, PL 3, 00019 Helsingfors universitet

telefon 029 412 4494
alumnforeningen@helsinki.fi