Kirjasto:
informaatikko Marko Tiainen
puh. 050 319 8581

Viestintä:
informaatikko Niina Into
puh. 050 318 5667

Aleksanteri-instituutti
PL 42 (Unioninkatu 33)
00014 Helsingin yliopisto

puh. 02941 911 (HY vaihde)

aleksanteri [at] helsinki.fi
etunimi.sukunimi [at] helsinki.fi

Sijainti ja yhteystiedot

Käsikirjasto

Kirjasto

Aleksanteri-instituutin käsikirjastoon hankitaan Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen tutkimuskirjallisuutta erityisesti yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden aloilta. Kirjallisuus on ensisijaisesti varattu tutkijoiden käyttöön mutta on harkinnan mukaan myös muiden käytettävissä. Kokoelman kirjojen tiedot löydät Helkan kokoelmahaulla.

Aleksanteri-instituutin kirjasto tarjoaa yhdessä pääyhteistyökumppaneidensa Helsingin yliopiston kirjaston ja Kansalliskirjaston kanssa Helsingin yliopiston henkilökunnalle, opiskelijoille ja vieraileville tutkijoille pääsyn laajoihin e-aineistojen kokoelmiin. E-kirjat ja -hakuteokset sekä kokoteksti- ja viitetietokannat löydät Helkan kokoelmahaulla. E-lehtien artikkelit löydät Helkan artikkelihaulla.

Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen tiedonhankinnan opas ResearchGuide to Russian and Eastern European Studies esittelee parhaimpia aineistoja alueen tutkimukseen, opiskeluun ja opetukseen!

Kirjasto sijaitsee Aleksanteri-instituutin 1. kerroksessa ja on avoinna sopimuksen mukaan.

Tällä hetkellä kirjasto on poikkeuksellisesti suljettu kirjaston uudelleenjärjestelyjen vuoksi. Tästä johtuen Aleksanteri-instituutin kirjastosta lainatut kirjat pyydetään palauttamaan Kaisa-kirjastoon.