Kirjasto:
informaatikko Marko Tiainen
puh. 050 319 8581

Viestintä:
informaatikko Niina Into
puh. 050 318 5667

Aleksanteri-instituutti
PL 42 (Unioninkatu 33)
00014 Helsingin yliopisto

puh. 02941 911 (HY vaihde)

aleksanteri [at] helsinki.fi
etunimi.sukunimi [at] helsinki.fi

Sijainti ja yhteystiedot

Tietopalvelu

Aleksanteri-instituutin tietopalvelu tukee instituutin valtakunnallista tehtävää tarjoamalla Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen ja opetuksen käyttöön alan ajantasaisen tutkimusaineiston. Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen erikoiskirjasto palvelee alan tutkijoita, opiskelijoita sekä kansainvälisiä tutkijavieraita. Tietopalvelu antaa tukea alan tutkimuksen tiedonhankintaan tarjoten parhaat edellytykset kansainvälisesti korkeatasoiselle tutkimukselle.

Tietopalvelu ylläpitää suosittua tiedotus- ja keskustelufoorumia (aleksanteri-lista) ja sähköistä tiedotuslistaa (aleksanteri-institute) sekä välittää instituutin verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä tietoa alan ajankohtaisista ilmiöistä ja tapahtumista niin kotimaassa kuin maailmallakin. Neljästi vuodessa ilmestyvä uutiskirje Aleksanteri News pitää instituutin sidosryhmät ajan tasalla tutkimuksen uusista tuulista. Asiantuntijatekstien sarja Aleksanteri Insight tarjoaa lyhyitä analyyseja Euraasian alueen ajankohtaisista ilmiöistä.

Instituutin tietopalvelu palvelee valtakunnallisesti paitsi VIE-tutkimuksen yliopistoverkoston tutkijoita, tohtorikoulutettavia ja maisteriopiskelijoita myös muita alan tutkimukseen tiedonhankinnan tukea tarvitsevia organisaatioita. Tietopalvelu kehittää toimintaansa tiiviissä yhteistyössä Suomen kansalliskirjaston Slaavilaisen kirjaston kanssa.

 

 
Aleksanteri News   Aleksanteri Insight