2.9.2015: Aleksanteri-instituutin ja SYKE Merikeskuksen yhteisseminaari

Kuvaaja: Jouko Lange / YHAn kuvapankki

Aleksanteri-instituutti ja Suomen ympäristökeskus järjestävät yhteisseminaarin

keskiviikkona 2.9.2015 klo 12-15 Helsingin yliopiston Pienessä juhlasalissa (Fabianinkatu 33)

Yli 1300 kilometriä yhteistä rajaa ja raskaasti liikennöity ja hauras murtovesilahti – näissä olosuhteissa ympäristöyhteistyö Venäjän kanssa on Suomelle välttämätöntä. Mutta miten tehdä yhteistyötä nykyisessä maailmanpoliittisessa tilanteessa?

Syyskuussa Aleksanteri-instituutin ja Suomen ympäristökeskuksen yhteisessä tilaisuudessa suunnataan valokeila Suomenlahdelle ja pohditaan muun muassa lännen ja Venäjän suhteita ja yhteistyömahdollisuuksia, tarkastellaan miten tutkimus ja politiikka kohtaavat Itämeren suojelussa ja kerrotaan millaisia vaikutuksia Ukrainan kriisillä on ollut Suomen ja Venäjän ympäristöyhteistyöhön Suomenlahdella.

Merkitse päivä jo nyt kalenteriin ja ilmoittaudu tilaisuuteen e-lomakkeella!

Tilaisuuden avaus Presidentti Tarja Halonen

Asiantuntijapuheenvuorot:

• Lännen ja Venäjän suhteet ja yhteistyömahdollisuudet Markku Kivinen, Helsingin yliopisto, Aleksanteri-instituutti
  • Itämeren ympäristöhallinta merenkulun säätelyn näkökulmasta Daria Gritsenko, Helsingin yliopisto
  • Geologia ei tunne rajoja - merigeologista yhteistyötä jo yli 50 vuotta Aarno Kotilainen, Geologian tutkimuskeskus

Kahvitauko

• Toinen ympäristö - Ukrainan kriisin vaikutus Suomen ympäristötoimijoiden Venäjä-mielikuviin Vilma Hakala, Suomen ympäristökeskus
  • Venäjän Suomenlahti-vuosi – monipuolista ympäristöyhteistyötä Ljudmila Vesikko, Suomen ympäristökeskus
  • Paneeli:  Rajallinen ympäristö – miten jatketaan yhteistyötä Venäjän kanssa Suomenlahdella?
    Erja Tikka (Ulkoasiainministeriö), Kai Myrberg (Suomen ympäristökeskus), Mathias Bergman (Baltic Sea Action Group), Markku Kivinen (Aleksanteri-instituutti) ja Mikko Lohikoski (Turun kaupunki).

Tilaisuuden juontajana ja keskustelun moderaattorina toimii Veli-Pekka Tynkkynen (Aleksanteri-instituutti).

Osallistu keskusteluun ja seuraa tilaisuutta Twitterissä tunnisteella #rajaymp.