Professori Teivo Teivaiselle palkinto onnistuneesta Venäjä-avauksesta

Aleksanteri-instituutin OVET-hanke on myöntänyt Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivaiselle palkinnon hänen ansiokkaasta ehdotuksestaan Venäjän tuntemuksen edisäamiseksi Suomessa.

Professori Teivainen ehdotti keväällä 2013, että kyrilliset aakkoset tulisi ottaa osaksi peruskoulun opetusohjelmaa. Tämä yksinkertainen, mutta tehokas ehdotus olisi mahdollista toteuttaa helposti ja ilman suuria resursseja. Jo pelkkä kyrillisten aakkosten hallinta tekisi naapurimaan kielen ja kulttuurin helpommin lähestyttäväksi. Se poistaisi turhaa mystiikkaa ja vierauden tunnetta Venäjän ja venäjän kielen ympäriltä sekä kannustaisi oppimaan lisää.

OVET-palkinto ojennettiin professori Teivo Teivaiselle OVET-hankkeen päätösseminaarissa Valloita Venäjä asiantuntemuksella 7.10.2013. Seminaarin pääpuhujia olivat hallituksen puheenjohtaja Esko Aho (Business Team for Russia) ja opetusministerin valtiosihteeri Pilvi Torsti.

OVET-hankkeen projektipäällikkö Iiris Virtasalo ojensi professori Teivo Teivaiselle aakkostaulun Valloita Venäjä asiantuntemuksella -seminaarin päätteeksi.

Lisatietoja: Iiris Virtasalo, iiris.virtasalo (at) helsinki.fi

OVET (Venäjän ja itäisen Euroopan osaajana työmarkkinoilla) -hanke edistaa yhteistyötä korkeakoulujen ja työelämän välillä. Hanke sijoittuu opetusministeriön valtakunnallisen ESR-kehittämisohjelman 2007-2013 toimintalinjan 3 kehittämisohjelmaan: Osaajana työmarkkinoille. Rahoittaja on Pirkanmaan ELY-keskus.

Valloita Venäjä asiantuntemuksella -päätösseminaarissa sai ensiesityksensä myös OVET-hankkeen tuloksiin pohjautuva alueasiantuntijuuden merkitystä korostava video.