Tilaa uutiset sähköpostiisi >>

Aleksanteri-instituutti
PL 42 (Unioninkatu 33)
00014 Helsingin yliopisto

puh. 02941 911 (HY vaihde)

aleksanteri [at] helsinki.fi
etunimi.sukunimi [at] helsinki.fi

Sijainti ja yhteystiedot

8.12.2009 Pekka Haaviston haastateltavana toimittaja kirjailija Andrei Kolesnikov

Venäjä riippumattoman journalistin ja kirjailijan silmin.
Tshubais-elämäkerran kirjoittaja Andrei Kolesnikov Aleksanteri-instituutin vieraana.

 Aleksanteri-instituutti järjestää 8.12.2009 klo 16 – 17.30 yleisötilaisuuden, jossa vieraana on venäläinen toimittaja-kirjailija Andrei Kolesnikov. Andrei Kolesnikov (s. 1965) on riippumaton journalisti, joka kirjoittaa mm. www.gazeta.ru-nettilehteen ja Vedomosti-talouslehteen. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Izvestijassa, Ogonjokissa ja Novoe Vremja-aikakauslehdessä. Andrei Kolesnikovin kirjoittama Anatoli Tshubaisin elämäkerta Taustalla ja tulilinjalla, Venäjän yksityistäjä Anatoli Tshubais ilmestyi suomeksi WSOY:n kustantamana tänä syksynä. Kolesnikov käsittelee kirjoituksissaan laajasti Venäjän yhteiskunnallisia kysymyksiä ja on Gumanitarnyi Kontekst-aikakauskirjan päätoimittaja.

Tsubais

Andrei Kolesnikovia haastattelee kansanedustaja Pekka Haavisto, joka kirjoitti esipuheen Anatoli Tshubaisin elämäkerran suomalaiseen laitokseen. Tilaisuudessa Kolesnikov kertoo Tshubaisin elämäkerrasta ja laajemmin näkemyksistään Venäjän tilanteesta riippumattoman journalistin näkökulmasta sekä vastaa yleisön kysymyksiin.

Tilaisuudessa on tulkkaus venäjästä suomeen.

Tervetuloa!


Tilaisuus järjestetään Aleksanteri-instituutin toisen kerroksen kokoushuoneessa, osoitteessa Unioninkatu 33, Helsinki. Käynti sisäpihalta.
.