Aleksanteri-instituutin vaaliseminaari 2007-2008

TehostekuvaValtakunnallinen Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuskeskus Aleksanteri-instituutti järjestää Venäjän duuman- ja presidentinvaaleja käsittelevän seminaarisarjan, jonka toinen seminaarikerta Kohti presidentinvaaleja – onko Putinin linjalle vaihtoehtoja? pidetään 27.2.2008 klo 9.00-11.00 Aleksanteri-instituutin tiloissa (Unioninkatu 33, 3. krs.).

Seminaarissa instituutin tutkijat ja vierailevat asiantuntijat pohtivat eri näkökulmista Venäjän yhteiskunnallista tilannetta presidentinvaalien alla. Seminaarissa pohditaan uuden presidentin ulko- ja sisäpoliittisia haasteita sekä Putinin perinnön vaikutuksia Venäjän kehitykselle. Lyhyiden alustusten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskusteluun asiantuntijoiden kanssa.

II. Kohti presidentinvaaleja – onko Putinin linjalle vaihtoehtoja?

8.45 Kahvi
9.00 Seminaarin avaus
Markku Kangaspuro, tutkimuspäällikkö, Aleksanteri-instituutti
9.10 Venäjän kansalliset ohjelmat ja hyvinvointi – jatkumo Putinin sisäpolitiikassa?
Meri Kulmala, tutkija, Aleksanteri-instituutti
9.20 Turvallisuuspolitiikan haasteet uudelle presidentille
Juha Mäkelä, majuri, Maanpuolustuskorkeakoulu
9.30 Uusi presidentti – uusi ulkopolitiikka?
Hanna Smith, tutkija, Aleksanteri-instituutti
9.40 Venäjän talouspolitiikan haasteet, vastuullisuus ja presidentin rooli
Simon-Erik Ollus, tutkija, Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT)
9.50 Naiset ja politiikka Venäjällä: tuleeko naisesta koskaan presidentti?
Aino Saarinen, vanhempi tutkija, Aleksanteri-instituutti
10.00–
Keskustelu
puheenjohtaja: Markku Kivinen, johtaja, Aleksanteri-instituutti