Guidade rundturer och dans i Soc&kom

Soc&kom är i år en del av evenemanget OpenHouseHelsinki som ordnas torsdagen 2 september.

Guidade rundturer och dans i Soc&kom

Avsikten med OpenHouseHelsinki-evenemanget är att ge invånarna i staden möjligheter att bekanta sig med platser dit man vanligtvis inte har tillträde.

Helsingfors är redan känt för både nutida och äldre arkitektur av hög klass och för en unik stadsmiljö. Men fortfarande är många värdefulla och intressanta stadsdelar, byggnader och interiörer, nya som gamla, okända eller inte tillgängliga för en större publik.

– Det är trevligt att uppmärksammas på det här sättet, säger Soc&koms rektor Henrik Hägglund.

Under det gångna året fick högskolans nya byggnad mycket publicitet både i media och genom talrika grupper som besökte byggnaden. Hägglund välkomnar idén att presentera byggnaden genom dans.

– Det ska bli spännande att se, tycker Hägglund.

Guidningar i byggnaden kl. 17.00 på svenska av rektor Henrik Hägglund och kl. 18.00 på finska av arkitekt Juha Leiviskä. Efter guidningarna blir det kl 19.00 dans i Soc&kom. Dansarna-koreograferna Anu Rajala och Jaakko Simola från Helsinki liikkeessä-projektet presenterar högskolan genom rörelse och dans. Publiken kan delta i performansen.

OpenHouseHelsinki arrangerar också på andra håll i Helsingfors guidade rundvandringar till intressanta interiörer, stadsdelar, innergårdar och både nya och gamla arkitektursevärdheter. Inträdet till rundvandringarna är fritt. Som guider fungerar planerarna och experter.

OpenHouseHelsinki » »

Text: Mats Engblom