Konstverk till Vik

På fasaden till Biocentrum sprider sig Anna-Lea Koppers Bioketju (”Biokedja”) som består av 214 mätflaskor och pryds utav fågelfjädrar.

”Biokedja”I Biocentret i Vik möts vetenskap och nutidskonst i det nya konstverket.

– Jag samlade använda och bortslängda mätflaskor från universitetets olika laboratorier. Jag arrangerade flaskorna i längd- och färgordning och prydde sedan flaskorna med vita kalkonfjädrar. Jag tillslöt flaskorna med glaskorkar och limmade fast dem på ett glasstativ som sedan lyftes upp så att det bildade en glasvägg, berättar Kopperi.

– Mätflaskorna fungerar som ode i glasarkitekturen på samma sätt som noterna på en linje, säger konstnären.

Konsteverket avtäcktes måndagen den 21.6. Det är förverkligat i samarbete med Nylands konstkommittés konstnärsprojekt och Helsingfors universitet.

Text: Liisa Voutilainen
Foto: Jussi Tiainen