Konsthistoriska guidningar

Konsthistoriska guidningar, som presenterar arkitektur och kulturhistoria vid Helsingfors universitets centrum campus, har börjat.

Guidningarna presenterar universitetets arkitektur från början av 1800- talet ända fram till 1970-talet. Under guidningen blir man bekant med universitets centrala byggnader och dess stilriktningar. Guidningarna i huvudbyggnaden presenterar empirebyggnadens imponerande arkitektur och dess omfattande konstsamling.

Rundvandringarna arrangeras redan fjärde gång och inom de tidigare tre åren har guidningarna lockat 2650 vandrare. Guiderna är studerande i konsthistoria.

Guidningarna är avgiftsfria. Ytterligare kan man beställa avgiftsbelagda gruppguidningar på finska, på svenska eller på engelska.

Närmare information: Konsthistoriska guidningars webbsidor.

3.6.2003

Månadens nyheter »»