Republikens president tilldelar 45 personer vid HU utmärkelsetecken

Rektor Niiniluoto tilldelas Kommendörstecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden.

Republikens president tilldelar 45 personer vid HU utmärkelsetecken

Republikens president tilldelar 45 personer vid Helsingfors universitet utmärkelsetecken på självständighetsdagen. Universitetets rektor Ilkka Niiniluoto får Kommendörstecknet av I klass av Finlands Vita Ros orden och prorektor Thomas Wilhelmsson Kommendörstecknet av Finlands Vita Ros orden.

Kommendörstecknet av Finlands Lejons orden tilldelas professor Pekka Koskinen, professor och rättstandläkare Helena Ranta, professor Dan-Olof Riska och professor Anna-Leena Siikala.

Namnen på alla vid Helsingfors universitet som mottar utmärkelsetecken finns på finska på Internetsidan Palvelut tiedotusvälineille.

Helsingfors universitets studentkår HUS ordnar också i år det traditionella fackeltåget på självständighetsdagen. Tåget startar klockan 17 och går genom centrum till medborgarfesten vid Senatstorget. Festen börjar cirka 17.45 och på programmet finns bland annat tal av stadens och studentkårernas representanter och körsång.

Mer information om fackeltåget finns på HUS webbsidor.

Text: Mirja Mäenpää
Foto: Helsingfors universitetsmuseum