Seija Korhonen valdes till årets chef

Direktören för språktjänsterna belönades av universitetets personalförening.

Seija Korhonen valdes till årets chef Personalföreningen vid Helsingfors universitet HYHY rf har utnämnt direktören för språktjänsterna Seija Korhonen till årets chef.

Det är sjunde gången som årets chef utses.

– En god förman gör det möjligt för arbetstagarna att sköta sina arbetsuppgifter så bra som möjligt. Priset tillhör hela personalen på språktjänsterna, sade Korhonen som blev mycket förvånad över utnämningen.

I sina motiveringar beskrev personalföreningen Korhonens ledarskap som varmt och modernt.

– Hon är redo att göra allt för att personalen ska må bra och orka jobba, det motiverar arbetstagarna att göra sitt jobb med hängivenhet och stolthet, sade personalföreningens ordförande Elisa Hyytiäinen som överräckte priset.

Hyytiäinen betonade att år 2005 har varit speciellt utmanande för cheferna, på grund av det extra arbete som universitetets nya lönesystem har inneburit.

Enligt kansler Kari Raivio, som fungerar som beskyddare för kampanjen Årets chef, är universitetsvärlden inte den lättaste arbetsplatsen för chefer.

– Här uppskattar folk inte alltför auktoritära chefer. Förmännen måste leda på ett sätt som godkänns av personalen. Ledarskap är ändå viktigt, och det bästa sättet att leda är att själv visa gott exempel, säger Raivio.

Text och foto: Simo Salmela
Översättning: Marika Mäklin