Thailands undervisningsminister besöker Helsingfors universitet

Mr. Chaiwuti Bannawat, Thailands undervisningsminister, besöker tillsammans med nio kollegor från undervisningsministeriet Helsingfors universitet.

Ministern på besök i LUMA centret

Mr. Chaiwuti Bannawat och hans kollegor är på besök för att styrka samarbetet och nätverkandet inom lärarutbildningen, som är fokuserad på matematik och vetenskap. De ska även jobba fram ett memorandum gällande lärarutbyte mellan olika länder. Delegationen besöker förutom Finland även Sverige och England.

Under tisdagen välkomnades delegationen till LUMA centret vid matematisk-naturvetenskapliga fakulteten i Gumtäkt.

– Det är en stor ära att ha delegationen här på besök, säger professor Maija Aksela, koordinator vid LUMA centret.

Aksela och hennes kollegor visar gästerna runt i centret och i laboratoriet får de se på när elever från grundskolan är på besök och laborerar.

– Här i LUMA centret handlar det mycket om matematik och vetenskap, förklarar Maija Aksela. De yngre eleverna får komma på besök och guidas runt av våra studerande.

Tidigare under tisdagen besökte gästerna från Thailand Viks campus för att få en presentation av Viikki Teacher Training school, en av de medverkande skolorna i PISA programmet, The Programme for International Student Assessment.

– Det betyder mycket för oss att ha delegationen på besök. De är alltid välkomna tillbaka, avslutar Maija Aksela.

Programmet fortsätter på torsdagen med besök på centrum campus. Delegationen välkomnas av rektor Thomas Wilhelmsson och de får även en presentation om undervisning samt lärarutbildning av professor Jari Lavonen.

Läs vidare:

LUMA Centret