Kom och se vad studiemässan Uniexpo 2010 har att erbjuda dig som svenskspråkig student

Vad ska du bli när du blir stor? En svår fråga att svara på. Ta hjälp av studiemässan Uniexpo 2010 som går av stapeln den 14 januari då Huvudstadsregionens universitet presenterar sig.

Studiemässa Uniexpo

Mässan äger rum klockan 9.00-16.00 i Helsingfors universitets huvudbyggnad, Fabiansgatan 33 och Alexandersgatan 5. Dagens program är fullspäckat med presentationer och information för att du som student ska få ta del av de studiemöjligheter som universiteten erbjuder.

– Detta är ett ypperligt tillfälle att ta del av universitetsvärlden och alla studiemöjligheter som erbjuds, säger Pia Puustelli, planerare vid ansökningsservicen.

Universiteten som medverkar är Helsingfors universitet, Aalto-universitet: Helsingfors handelshögskola, Tekniska högskolan och Konstindustriella högskolan, Hanken – Svenska handelshögskolan, Bildkonstakademin, Sibelius-Akademin, Teaterhögskolan och Försvarshögskolan.

Programmet ”Att studera på svenska” startar klockan 10.00 i lilla festsalen, fjärde våningen i huvudbyggnaden, och här ges presentationer av de olika svenskspråkiga studiemöjligheterna.

– Universitetsstuderande från de olika fakulteterna och skolorna presenterar hur det är att studera och till dem kan man personligen ställa frågor kring studier och arbetsliv, ett värdefullt tillfälle menar Pia Puustelli.

Helsingfors universitet är ett officiellt tvåspråkigt universitet som ger dig goda möjligheter att studera på både svenska och finska.

– Genom att öva upp sina kunskaper i det andra inhemska språket får man bättre förutsättningar i arbetslivet.

För de som tar studentexamen i år anordnas även en spännande abirekka-tävling. Tillverka er själva en plansch för abirekkan, med temat ”Vet bättre”. Ta bilder eller dokumentera på annat vis ert verk och publicera materialet på Facebook.

– Den mest insiktsfulla och kreativa realiseringen belönas med en större summa pengar, avslöjar Pia Puustelli.

Information om tävlingen kommer att skickas ut till skolorna samt finnas tillgänglig på Helsingfors universitets webbsidor. Det går även att bekanta sig med tävlingen genom att besöka Helsingfors universitets mässavdelning på Uniexpo-mässan.

Ta en närmare titt på mässan program

Text: Nathalie Edman
Foto: Veikko Somerpuro