Helsingin yliopiston rehtoriksi Jukka Kola

Helsingin yliopiston hallitus on tänään valinnut yliopiston uudeksi rehtoriksi vararehtori Jukka Kolan, 53. Hänen viisivuotinen toimikautensa alkaa elokuun alussa.

Jukka Kola

Jukka Kola on hoitanut maatalouspolitiikan professorin tehtävää vuodesta 1992 ja sen lisäksi osa-aikaista vararehtorin tehtävää vuodesta 2010. Kola toimi maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan dekaanina vuosina 2004 - 2009.

Rehtori johtaa yliopiston toimintaa ja vastaa yliopiston sekä yliopistokonsernin tehtävien tuloksellisesta, taloudellisesta ja tehokkaasta hoitamisesta. Yliopiston hallitus katsoi, että Jukka Kolalla on pitkäaikaisen johtamiskokemuksen myötä realistinen näkemys yliopiston kehittämisestä. Hänen erityisiä vahvuuksiaan ovat laaja-alainen ja kokonaisvaltainen ajattelutapa sekä kuunteleva ja vuorovaikutteinen johtamisote.

– Kunhan parannamme yliopiston kaikkia perustoimintoja, voimme pÀÀstÀ maailman 50 parhaan yliopiston joukkoon. Toki tavoitteet pitÀÀ suhteuttaa taloudelliseen tilanteeseen, Kola sanoo.

– LÀhiaikojen keskeinen haaste on kansainvÀlinen rekrytointi. Meille tulee parhaat opiskelijat Suomesta, mutta pysyÀksemme huipulla tarvitsemme parhaat tutkijat ja opiskelijat myös ulkomailta.

Jukka Kola on Helsingin yliopiston historian 137. rehtori. Helsingin yliopiston edellinen rehtori Thomas Wilhelmsson siirtyi yliopiston kansleriksi kesäkuun alussa.

Rehtorin tehtävää haki yhdeksän henkilöä.

Helsingin yliopiston rehtoriksi yhdeksän hakijaa (3.5.2013) »»

Kommentoi uutista Facebookissa »»

Teksti: Hannamaija Helander ja Jockum Hilden
Kuva: Veikko Somerpuro