Kritiikin Kannukset -palkinto Kaisa-talon arkkitehdeille

Suomen arvostelijain liitto ry on myöntänyt vuoden 2012 Kritiikin Kannukset -palkinnon Selina Anttiselle ja Vesa Oivalle, joiden suunnittelema kirjastorakennus avataan Kaisaniemeen syyskuussa.

Kritiikin Kannukset -palkinto Kaisa-talon arkkitehdeille

Vuonna 1961 perustettu Kritiikin Kannukset -palkinto jaetaan vuosittain suomalaiselle luovalle tai esittävälle taiteilijalle tai ryhmälle ansiokkaasta suorituksesta jollakin taiteen alalla.

Tänä vuonna palkinnon saivat arkkitehdit Selina Anttinen ja Vesa Oiva, joiden edustama arkkitehtitoimisto AOA voitti vuonna 2007 Helsingin yliopiston uuden kirjaston arkkitehtuurikilpailun. Kritiikin Kannukset -palkinto myönnetään nyt ensimmäistä kertaa pitkän historiansa aikana rakennustaiteelle.

"Helsingin yliopiston uusi kirjasto on maailman parhaan rakennustaiteen tavoin edellä aikaansa. Se on ajatonta ja kestävää – ja silti se on luonteeltaan myös oman aikansa tuote", palkinnon perusteluissa sanotaan.

Syyslukukauden alkuun mennessä valmistuvassa pääkirjastossa on erilaisia työskentelytiloja lähes tuhannelle käyttäjälle ja 150:lle kirjaston työntekijälle.

– Uusi kirjasto tulee helpottamaan lainaajien arkipäivää. Ennen kaikkea Kaisa-talo on kuitenkin inspiroiva ja luova työympäristö, painottaa keskustakampuksen kirjastonhoitaja Pälvi Kaiponen.

Helsingin yliopiston pääkirjasto rakentuu Kaisa-taloon - katso video!

Helsingin yliopiston kirjasto » »

Suomen arvostelijain liitto » »

Kommentoi uutista Facebookissa »»

Teksti: Tuomo-Pekka Arhi