Seppo Sivelä hoitamaan maidon hygienian lahjoitusprofessuuria

Walter Ehrströmin säätiö lahjoitti virkaa varten 1,4 miljoonaa euroa.

Maitoa lasissa Eläinlääketieteellinen tiedekunta on valinnut FT Seppo Sivelän hoitamaan Walter Ehrströmin säätiön lahjoittamaa 1,4 miljoonan euron lahjoitusprofessuurin virkaa. Sivelä on aikaisemmin toiminut maitohygienian asiantuntijana Valiolla.

Lahjoitusvaroin perustettu virka sijoittuu eläinlääketieteellisen tiedekunnan elintarvike- ja ympäristöhygienian laitokselle. Viran opetus- ja tutkimusalana on maitovalmisteiden turvallisuus, laatu sekä prosessihygienia.

– Lahjoitusprofessuurilla halutaan huolehtia siitä, että Suomessa pystytään tulevaisuudessakin hyödyntämään huippuosaamista maidon ja maitovalmisteiden turvallisuus- ja laatukysymyksissä, sanoo säätiön asiamies Osmo Myllykangas.

Säätiö on tukenut Helsingin yliopiston toimintaa aikaisemminkin. Vuonna 2000 se lahjoitti noin miljoona euroa niin ikään maitohygienian professuurin perustamiseen.

Lahjoituksen tehnyt säätiö on perustettu vuonna 1958 suomalaisen maito- ja elintarvikehygienian uranuurtajan, eläinlääketieteen tohtori Walter Ehrströmin elämäntyön kunnioittamiseksi.

Teksti: Simo Salmela
Kuva: Maito ja terveys ry.
27.4.2006
www.helsinki.fi/verkkotoimitus