Helsingin yliopisto juhlii 60-vuotiasta rehtoriaan

Ilkka Niiniluodon ura HY:ssa alkoi jo yli neljä vuosikymmentä sitten.

Rehtori Ilkka Niiniluoto Helsingin yliopisto juhlii tänään nykyisen rehtorinsa ja teoreettisen filosofian professorinsa Ilkka Niiniluodon 60-vuotissyntymäpäivää.

Virallisesti eilen merkkipäivää viettäneen rehtorin ura Helsingin yliopistossa alkoi jo yli neljä vuosikymmentä sitten.

Vuonna 1964 ylioppilaaksi kirjoittanut Niiniluoto suoritti luonnontieteiden kandidaatin tutkinnon vuonna 1967, ja valmistui filosofian maisteriksi vuotta myöhemmin.

Filosofian lisensiaatin tutkinnon hän suoritti matematiikasta vuonna 1971. Teoreettisen filosofian tohtorin tutkinnon vuoro oli vuonna 1974.

Niiniluoto on toiminut Helsingin yliopistossa lukuisissa eri tehtävissä aina filosofian opetusassistentista humanistisen tiedekunnan dekaaniin.

Rehtoriksi hänet valittiin vuonna 2003.

Lisätietoa muun muassa Ilkka Niiniluodon tutkimustyöstä rehtorin verkkosivuilta.

Teksti: Simo Salmela
Kuva: Liisa Parviainen